14. filmový festival FI MU

15. května 2014

Vážení přátelé filmového umění,

srdečně vás vítáme na Filmovém festivalu Fakulty informatiky, kde letos již počtrnácté studenti MU představí svou původní filmovou tvorbu. Pod záštitou děkana FI MU prof. RNDr. Michala Kozubka, Ph.D. a primátora města Brna Bc. Romana Onderky, MBA proběhne promítání původních autorských filmů dne 15. 5. 2014 večer v rámci oslav 20. výročí založení Fakulty informatiky.

Uvidíte výsledek dvousemestrálního úsilí a snahy o zvládnutí desítky profesí malými týmy studentů, vše od námětu až po produkci si dělají studenti pod vedením sami. Do přípravy se zapojili studenti několika fakult Masarykovy univerzity a také studenti JAMU.

Doufáme, že si každý z nabízeného menu vybere alespoň některý snímek, který navrhne na ocenění v divácké anketě, jejíž vyhlášení proběhne na závěr festivalu. Zástupci sponzorů a odborné poroty předají věcné ceny sponzorů.

Petr Sojka, Robert Král, Radovan Hakl

Soutěžní filmy

Let it Roll
Stop-motion animace na téma písně Let It Roll od kapely Bored on Board.
Výjimka v překladu
Studenta Adama čeká jeho první den studia na Fakultě informatiky. Jeho nadšení ale klesá se zjištěním, že zde všichni jeho spolužáci mluví jakýmsi nesrozumitelným dialektem.
The Choice
Film vznikl v rámci předmětu Konceptuální a intermediální tvorba I jako stylizovaný autoportrét. Spojuje se v něm autorova záliba v elektronické hudbě a ve světelných efektech. Film zobrazuje proces rozhodování, kterému často čelí každý z nás. Tento proces může být určitou formou boje mezi alternativami. V závěru vyjde najevo, že konečné rozhodnutí může být i kompromis. Všechny tři role hraje autor, hudba a vizuální efekty jsou též jeho dílem.
Other Inside
Příběh jednoho zamyšleného mladíka, který se rozhodne vymanit z jeho každodenní rutiny a zaujmout mladou dívku, kterou náhodou poznal při procházení městem. Jaký mají ale vliv všechny okolnosti na mladíka? Může si být člověk jistý sám sebou v každé situaci?
Path of Life
Abstraktný melodický pohľad na skúsenosť zvanú život.
Pátálie kocourka Ojocha
I kocourci chtějí mít klid.
Ze silnice na okruh
Motorkář nasává atmosféru historie v paddocku starého Masarykova okruhu v Brně. Cítí, že potřebuje něco nového a při toulkách po místním okolí nalezne to, co hledal a to závodní dráhu nového Masarykova okruhu. Místo, po kterém se každý motorkář touží svézt.
Hranice reality
Víte, jak tenká je hranice mezi realitou a fantazií světa autora?
NL's Feeling II
Autobiografická video performance s tendencí nevyjádřit nic a zároveň všechno, existenciální patos v 90 vteřinách.
Cestujúci
Prosím pozor, hlásenie o meškaní vlaku. Medzištátny vlak EuroCity do smeru Praha hlavní nádraží mešká z prevádzkových dôvodov 3 roky. Vlak bude pristavený na nástupište 1 koľaj 1. Ohlásená doba meškania sa už nezmení.
Fallen Angel
Akční tribut legendární brněnské ruině. Epicture střílí poslední gól umírajícímu stadionu!
Půlnoční rozhovor
Rozhovor Adama s nečekaným návštěvníkem o tom, co se za posledních pár hodin vlastně stalo.
Lajna
O zoufalém muži...
Přežít
Největším nepřítelem je vždy člověk. Ve světě po kolapsu to však platí dvojnásob. Každou bitvou začíná vždy bitva nová. Boj nikdy nekončí...
Energy
Skromný boj človeka proti osudu.

Bonusová sekce

Nuka Cola Commercial
Reklama na Nuka Colu natočená při příležitosti prvního ročníku Fallout larpu organizovaného občanským sdružením Moravian Larp.
The Charisma Project 14
Řidič a nočním město. Symbolika filmu je zaměřená na lehkost bytí, která je promítnuta právě svobodou pohybu po prázdných cestách bez kolon a denního spěchu. Vše je doplněno minimalistickou hudbou Philipa Glasse.
Blíž, než bys čekal
Procházet se sympatickou opuštěnou uličkou, užívat si podvečerní šero a ruchy velkoměsta kdesi v dálce. Jsem tu sám, jen já a kachny. Ideální chvíle na cigaretu, jednu, možná víc.
Pracovní morálka
Frustrovaný Frederick Jones si jde postěžovat na svou práci své nové psychiatričce. Zastihne však neopatrnou zlodějku, která využívá situace a poslouchá Fredovo vyprávění...
Fallout LARP 2014
Malá ochutnávka z prvního ročníku Fallot larpu organizovaného občanským sdružením Moravian Larp.
24 minut
Matematický humor pro informatiky.
Bunny Fighters
Doprovodné video k přihlášce na akci Red Bull - Can You Make It?

Výsledky

Hlasování odborné poroty

Hlasování diváků

Porota

Fotogalerie

foto z 2014 foto z 2014 foto z 2014 foto z 2014 foto z 2014 foto z 2014