13. filmový festival FI MU

16. května 2013

Vážení přátelé filmového umění,

srdečně vás zveme na Filmový festival Fakulty informatiky, kde letos již potřinácté studenti MU představí svou původní filmovou tvorbu.

Promítání původních autorských filmů se uskuteční dne 16. 5. 2013 večer pod záštitou děkana Fakulty informatiky MU prof. RNDr. Michala Kozubka, Ph.D. a primátora statutárního města Brna Bc. Romana Onderky, MBA.

Uvidíte výsledek dvousemestrálního úsilí a snahy o zvládnutí desítky profesí malými týmy studentů, vše od námětu až po produkci si dělají studenti pod vedením sami.

Doufáme, že si každý z nabízeného menu vybere alespoň některý snímek, který navrhne na ocenění v divácké anketě, jejíž vyhlášení proběhne na závěr festivalu. Zástupci sponzorů a odborné poroty předají jako cenu sošku Filmobola, maskota filmového festivalu, a další věcné ceny sponzorů.

Petr Sojka, Robert Král, Radovan Hakl

Soutěžní filmy

Najkrajšia vec
Študujte na katedre optiky Univerzity Palackého v Olomouci!
Obrazárium aneb co v galerii neuvidíte
Trochu jiný pohled na umění.
Navigace
Navigace nejsou dokonalé a o tom je tento film.
Brennender Schnee (Hořící sníh)
Dokumentární esej mapující rekonstrukci střetu německých a sovětských vojsk na východní frontě.
Informace
Myslíme si, že informace jsou užitečné hračky. Ale nezahráváme si s nimi až příliš?
Shit Happened
Dámy, sedáte si na veřejných záchodcích na prkénko? A co vy pánové, máte s tím taktéž problém? Kdo jsou větší prasata – muži nebo ženy? Snímek o tom, že vnější čistotnost může někdy trochu klamat.
Jana
Příběh z roku 1969.
Kybersvět
Jak by vypadal svět, kdybychom žili na internetu? Satira na současnou „kybernetickou“ generaci a její internetový život.
Java and Smoke
Vždy jsem ti uměl pomoct a udělám to i dnes.
Život půllitru
Svět očima půllitru.
Cesta slávy
Skupinka dobrodruhů se vydává na svou epickou cestu slávy.
Príbehy ZKM
Príbehy troch prvákov na Fakulte informatiky, v ktorých je veľa vecí pravdivých a ešte viac vymyslených.
8 minut pornografie
Sex je jen něžná dívka, znásilněná dnešní společností tak, jak to nikdo v žádném hardcore-pornu ještě nedokázal. Lidé by si ho měli především užívat. Jednou jsem viděl v ZOO pářit se medvědy a změnilo to můj život.

Bonusová sekce

Já nebudu žrát salát
Výpravná komedie o skejtech, koloběžkách, válce, zdravém životním stylu a lidech co se přišli jen podkouřit. Akční podívaná, které nechybí prostě nic: krásné ženy, neohrožení muži a hip-hopová hudba. Ten levý duch Erstes Geschoss.
Das Brustverfolgungsjagd
Nevinná holka. Militantní lesba. Ruská děvka. Tři speciální efekty. Dvě stovky cigaret. Jeden tajemný kufřík. Je to tak, přesně to je akční honička ve stylu Erstes Geschoss. Tak se přidej.
Ďáblova oprava
Krátký studentský film na téma Oprava kola. O tom, jak málo stačí, aby člověk sešel ze „správné“ cesty.
Pre-párování
Párování, přepárování i preparace v osudech ponožek. Nebo ve vašich?
Facultas Artis Deformaticae
Avantgardní film o rapujících bagrech a o snaze zamaskovat skutečnost, že Fakulta informatiky je bývalá kosmická loď, produkující armádu robotů.
ProFIbalet Labutí jezero - sen stařičkého pana plukowníka
Políček dobrému vkusu. Obludný sen pološíleného stařičkého plukowníka se stává skutečností. Obskurní balet na Fakultě informatiky. Asociální studenti tančí na hudbu Čajkovského. Namísto baletek zvedají čuvače. A páchnou jim nohy. Strhující interview ve skleníku. Pravé brilianty na kostýmech Dóry Pištěka. Jediné oko nezůstane suché.

Výsledky

Hlasování odborné poroty

Hlasování diváků

Porota

Fotogalerie

foto z 2013 foto z 2013 foto z 2013 foto z 2013 foto z 2013 foto z 2013